Selvitys ICT-palveluiden vastuunsiirron skenaarioista valmistunut

Helmikuun lopulla käynnistyneessä projektissa tunnistettiin ja arvioitiin kunnilta ja kuntayhtymiltä maakunnille siirtyvien ICT-palveluiden vastuunsiirron toteuttamisen päävaihtoehdot. Selvitys toteutettiin työhön osallistuneiden referenssimaakuntien (Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Pirkanmaa sekä Pohjois-Pohjanmaa) ja kansallisten toimijoiden yhteistyönä Kuntaliiton yhteydessä toimivan AKUSTI-foorumin kautta.

Selvityksessä lähdettiin siitä, että maakunnilla tulee olemaan vastuu niiden tehtäviin liittyvän tietohallinnon järjestämisestä ja skenaarioissa tarkasteltiin ICT-palvelutuotannon organisoinnin ja vastuusiirron vaihtoehtoja. Suositeltavat ICT-palveluiden vastuunsiirron skenaariovaihtoehdot pohjautuvat sairaanhoitopiirien, maakuntien liittojen tai kuntien nykyjärjestelmien hyödyntämiseen tilanteessa, jossa maakuntien perustamisen aikataulu ei mahdollista järjestelmäratkaisujen kattavaa kilpailuttamista eikä myöskään maakuntien valtakunnallinen ICT-palvelukeskus pysty kattavasti tarjoamaan tietojärjestelmiä maakuntien käyttöön vielä niiden käynnistysvaiheessa.

Projektin lopputuotokset on julkaistu 1.0 versiona muokattavassa muodossa. Tuotokset ovat sekä tunnistettujen päävaihtoehtojen kuvauksia ja arviointeja että työkaluja maakuntien omaan arviointiin ja päätöksenteon tueksi. Kuvauksia täydennetään sote- ja maku-uudistuksen suunnittelun ja toimeenpanon edetessä ja mm. valinnanvapausmallia koskevien toteutusyksityiskohtien ja lainsäädännön tarkennuttua. Linkki lopputuotoksiin.

Tagit
Hanna Menna

Etunimi
Hanna
Sukunimi
Menna
Erityisasiantuntija

Yhteystiedot
Puhelinnumero
+358 9 771 2043
Kännykkä
+358 50 448 5140
Organisaatio
Suomen Kuntaliitto ry
Yksikkö
Strategiayksikkö
Tiimi
Tietoyhteiskunta-asioiden edunvalvonta ja neuvonta
Karri Vainio

Etunimi
Karri
Sukunimi
Vainio
Erityisasiantuntija

Yhteystiedot
Puhelinnumero
+358 9 771 2374
Kännykkä
+358 50 387 1620
Vastuualueet
  • Sote-rakenneuudistus
  • Sähköinen tiedonhallinta ja tietojärjestelmäratkaisut
Organisaatio
Suomen Kuntaliitto ry
Yksikkö
Sote-yksikkö
Twitter-tili