Kunnan ja kuntayhtymän taloushallinnon perusteet, 2. jakso

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Tapahtumatyyppi
Kurssi
Kunta
Tampere
Tapahtumapaikka
Tampere, Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Osoite
Ratapihankatu 43, Tampere
Tapahtuman järjestäjä
FCG Finnish Consulting Group

Koulutuksen hyödyt ja toteutus:

Kuntien ja kuntayhtymien taloushallinnossa eletään jatkuvien muutosten keskellä. Tehtäviä on organisoitu uudelleen ja siirretty palvelukeskuksiin. Maakuntahallintouudistus on tulossa, mutta taloushallinto ja sen tehtävät pysyvät. Kunnan, kuntayhtymän, tulevan maakunnan ja palvelukeskuksen talouden tehtäviä hoitavilta vaaditaan yhä monipuolisempaa ammatillista osaamista ja valmiutta perehtyä uusiin tehtäviin.

Taloushallinnon perusteet – kurssin suoritettuasi sinulla on hyvät perustiedot kunnan ja kuntayhtymän talouden kokonaisuudesta, kirjanpidosta, tilinpäätöksestä sekä talousarviosta. Kurssi antaa myös riittävät tiedot jatkaa opiskelua syyskuussa 2017 alkavassa Kunnan ja kuntayhtymän laskentatoimen koulutusohjelmassa, joka antaa valmiudet vielä vaativampiin ja monipuolisempiin taloushallinnon tehtäviin.

Kunnan ja kuntayhtymän taloushallinnon perusteet -koulutuksessa käsitellään mm. seuraavat aiheet:
• Kirjanpidon kokonaisuus ja lähtökohdat
• Tulo- ja menolajit sekä yleisimmät kirjaukset
• Talousarvio
• Arvonlisäverotus ja –kirjaukset
• Tilinpäätöksen sisältö

Löydä lisää sisältöä samoista teemoista
Kuvituskuva.

EU-vaalit ovat kuntavaalit

Kunnissa toimeenpannaan aivan merkittävä osa EU-politiikkaa ja EU-lainsäädäntöä. EU-politiikan vaikuttavuus onkin paljolti kiinni kuntien toimista. 

EU-vaaleissa määritellään EU:n suunta seuraavaksi viideksi vuodeksi. Samalla määrittelemme kuntien suuntaa - EU-vaalit ovat kuntavaalit.

Tutustu EU-vaalikauden tavoitteisiimme