Maaseudun INFRA –verkoston päätösseminaari

Elävä maaseutu tarvitsee toimivan infran!

Tapahtuman tiedot

Aloituspäivämäärä
Päättymispäivä
Kunta
KuntaTv
Tapahtuman järjestäjä
Kuntaliitto

Maaseudun INFRA -verkosto on yksi Maaseutupolitiikan neuvoston (MANE) viidestä verkostosta. Laaja asiantuntijaverkosto on edistänyt maaseutupoliittisen kokonaisohjelman 2014–2020 tavoitteita ja toimenpiteitä vahvistaen maaseudun elinvoimaista toimintaympäristöä. 

Kuntaliiton koordinoima Maaseudun INFRA –verkosto on työskennellyt vuoden 2017 syksystä tähän saakka ja nyt onkin aika summata verkoston monipuolinen ja aktiivinen työ. Tule kuulemaan ja keskustelemaan verkoston työn tuloksista ja vaikutuksista, miten ne kytkeytyvät ajankohtaisiin uudistuksiin ja muutostrendeihin ja mitä eväitä verkostomme toiminta antaa tulevaisuuden elinvoimaisen maaseudun kehittämiseen.

Ilmoittaudu mukaan tästä

 • Ilmoittautumisen yhteydessä saat itsellesi myös kalenterimerkinnän, jonka kautta pääset liittymään webinaariin

Tutustu lisää ennakkoon Kuntaliiton "Maaseudun INFRA" sivuilta sekä osoitteesta maaseutupolitiikka.fi

Suora lähetys klo 9-12 kanavalla kunta.tv

OHJELMA:

9.00 - 9.25 Avauspuheenvuorot 

 • Tilaisuuden avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
 • Kuntaliiton terveiset tuo varatoimitusjohtaja Timo Reina  
 • Verkoston puheenjohtaja erityisasiantuntija Taina Väre Kuntaliitosta avaa keskustelut maaseudun elinvoimaisen toimintaympäristön lähtökohdista.  
 • Alkuun nähdään myös videotervehdykset maaseudun turvallisuudesta Heikki Laurikaiselta, SPEK, ja Vesa-Pekka Tervolta, Kuntaliitto. 

9.25 - 10.30 Miltä perusinfraan liittyvät uudistukset näyttäytyvät maaseudun näkökulmasta?

 • Paneelikeskustelut tiestöstä ja liikenneverkoista sekä vesihuollon kehittämisestä juontaa Kuntaliiton yhdyskuntatekniikan päällikkö ja Maaseudun INFRA -verkoston varapuheenjohtaja Paavo Taipale.
 • Kuulemme myös kommenttipuheenvuorot Liikenne12-suunnitelmasta Kaisa Kuukasjärveltä liikenne- ja viestintäministeriöstä ja kansallisesta vesihuoltouudistuksesta Katri Saukkoselta maa- ja metsätalousministeriöstä. 
 • Ennen taukoa kuullaan videotervehdykset maaseudun jätehuollon kuulumisista ja tulevaisuuden näkymistä Kuntaliiton Tuulia Innalalta, KIVOn Riku Eksymältä ja MTK:n Minna Ojanperältä

10.30 - 10.40 TAUKO 

10.40 - 11.20 Miltä verkostossa esiin nousseet aiheet näyttäytyvät tällä hetkellä kunnissa?

 • Tiiviimmät keskustelut juontaa Maaseudun INFRA -verkoston verkostokoordinaattori Emilia Osmonen

  • Miten MRL-uudistus näyttäytyy maaseudun asumisen, yritystoiminnan edellytysten ja rakentamisen mahdollistajana? Keskustelussa mukana Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määttä ja Kuntaliiton kehittämispäällikkö Anne Jarva
  • Miten kuntametsät näyttäytyvät kunnissa ja mitä tavoitteita kunnilla on metsille? Keskustelussa mukana Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä ja Kuntaliiton yhdyskunta ja ympäristö -yksikön johtaja Miira Riipinen

11.20 - 11.40 Tietoliikenneyhteyksien merkitys maaseudulla

 • Verkoston yhtenä ajankohtaisena aiheena on ollut maaseudun tietoliikenneverkkojen ja huippunopean laajakaistan saavutettavuus ja toimivuus. Aiheesta käydään keskustelua Olli Lehtosen, Luonnonvarakeskus/Itä-Suomen yliopisto, alustuksen johdattelemana. 

11.40 - 12.00 Lopputerveiset - Mitä mukaan Maaseudun INFRA -verkoston toiminnasta

 • Seminaarin päätteeksi käydään keskustelua Maaseudun INFRA-verkoston vuosien 2017-2021 toiminnasta ja maaseutupolitiikan kokonaisohjelman tulevaisuuden näkymistä. Keskustelua alustaa Kuntaliiton Jarkko Huovinen, joka on toiminut myös Kuntaliiton edustajana maaseutupolitiikan neuvostossa. 
Löydä lisää sisältöä samoista teemoista